Jump to content
mstuart

One Or More Plugin Files Couln't Be Located

Recommended Posts

I've upgrading openx many times over many years, but tonight whist trying out a test upgrade from OpenX 2.8.11 to Revive 3.0.2 I've been presented with an error message I've never see before:

 

"One or more plugin files couln't be located, check the install.log file for more information"

 

My upgrade workflow is very similar to that given at revive-adserver.com, create a new DB, copy over config, edit config with new DB name, check permissions etc, etc - nothing at all unusual.

 

Worth mentioning that a previous test upgrade from OpenX 2.8.11 to Revive 3.0.1 was successful, I know since there has been some tweaking to the wizard and its handling of plugins due to the disabling of plugins issue.

 

The upgrade wizard recognises an upgrade and proceeds normally until the penultimate stage when it asks for the path to my previous install, (I don't recall this field not being autofilled before - perhaps i'm wrong), I give the path, (the current working install of openx), proceed and the error message above is shown. Edit the path, (add a trailing slash etc), and the same error is shown.

 

The applicable section of install.log shows the problem:

 

Starting file-check for plugins...
Plugin: openXBannerTypes - Unable to locate XML files
Plugin: openXDeliveryLimitations - Unable to locate XML files
Plugin: openX3rdPartyServers - Unable to locate XML files
Plugin: openXReports - Unable to locate XML files
Plugin: openXDeliveryCacheStore - Unable to locate XML files
Plugin: openXMaxMindGeoIP - Unable to locate XML files
Plugin: openXInvocationTags - Unable to locate XML files
Plugin: openXDeliveryLog - Unable to locate XML files
Plugin: openXWorkflow - Unable to locate XML files
Plugin: openXVideoAds - Unable to locate XML files
Finished file-check for plugins
 
The adserver is being installed on a dedicated server, currently running openx 2.8.11 with no problems. If I roll back the attempted install and try and repeat the same error is displayed.
 
A quick search for the *.xml I think the wizard is looking for returns the following results within the root folder of the version of OpenX i'm upgrading:
 
./plugins/etc/oxHtml/oxHtml.xml
./plugins/etc/oxText/oxText.xml
./plugins/etc/openXBannerTypes.xml
./plugins/etc/Client/Client.xml
./plugins/etc/Client/etc/changes/Client_upgrade_1.0.2.xml
./plugins/etc/Geo/Geo.xml
./plugins/etc/Site/Site.xml
./plugins/etc/Time/Time.xml
./plugins/etc/openXDeliveryLimitations.xml
./plugins/etc/ox3rdPartyServers/ox3rdPartyServers.xml
./plugins/etc/openX3rdPartyServers.xml
./plugins/etc/oxReportsStandard/oxReportsStandard.xml
./plugins/etc/oxReportsAdmin/oxReportsAdmin.xml
./plugins/etc/openXReports.xml
./plugins/etc/oxCacheFile/oxCacheFile.xml
./plugins/etc/oxMemcached/oxMemcached.xml
./plugins/etc/openXDeliveryCacheStore.xml
./plugins/etc/oxMaxMindGeoIP/oxMaxMindGeoIP.xml
./plugins/etc/openXMaxMindGeoIP.xml
./plugins/etc/oxInvocationTags/oxInvocationTags.xml
./plugins/etc/openXInvocationTags.xml
./plugins/etc/oxDeliveryDataPrepare/oxDeliveryDataPrepare.xml
./plugins/etc/oxDeliveryDataPrepare/etc/changes/changes_tables_oxDeliveryDataPrepare_002.xml
./plugins/etc/oxDeliveryDataPrepare/etc/changes/schema_tables_oxDeliveryDataPrepare_001.xml
./plugins/etc/oxDeliveryDataPrepare/etc/changes/changes_tables_oxDeliveryDataPrepare_001.xml
./plugins/etc/oxDeliveryDataPrepare/etc/changes/schema_tables_oxDeliveryDataPrepare_002.xml
./plugins/etc/oxDeliveryDataPrepare/etc/tables_oxDeliveryDataPrepare.xml
./plugins/etc/oxLogClick/oxLogClick.xml
./plugins/etc/oxLogConversion/oxLogConversion.xml
./plugins/etc/oxLogImpression/oxLogImpression.xml
./plugins/etc/oxLogRequest/oxLogRequest.xml
./plugins/etc/openXDeliveryLog.xml
./plugins/etc/openXWorkflow/openXWorkflow.xml
./plugins/etc/openXWorkflow.xml
./plugins/etc/vastInlineBannerTypeHtml/vastInlineBannerTypeHtml.xml
./plugins/etc/vastInlineBannerTypeHtml/etc/changes/schema_tables_vastbannertypehtml_013.xml
./plugins/etc/vastInlineBannerTypeHtml/etc/changes/vastInlineBannerTypeHtml_upgrade_1.8.5.xml
./plugins/etc/vastInlineBannerTypeHtml/etc/changes/changes_tables_vastbannertypehtml_013.xml
./plugins/etc/vastInlineBannerTypeHtml/etc/tables_vastbannertypehtml.xml
./plugins/etc/vastOverlayBannerTypeHtml/vastOverlayBannerTypeHtml.xml
./plugins/etc/oxLogVast/oxLogVast.xml
./plugins/etc/vastServeVideoPlayer/vastServeVideoPlayer.xml
./plugins/etc/videoReport/videoReport.xml
./plugins/etc/openXVideoAds.xml
 
Before I start digging, or report as a bug, I thought it worth asking if anybody encountered this issue before.

 

Thanks,

Share this post


Link to post
Share on other sites

Spot the muppet - holds head in shame - the wizard wants the absolute path to the existing install, not the path relative to the server root.

 

No idea why I was so sure the relative path was required, trawled through InstallController.php to discover my school boy error. Too much coffee!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi there,

 

have the same problem, even with the absolute path :-(

Any ideas?

Cheers

edertch

 

Starting file-check for plugins...
Plugin: openXBannerTypes - Unable to locate XML files
Plugin: openXDeliveryLimitations - Unable to locate XML files
Plugin: openX3rdPartyServers - Unable to locate XML files
Plugin: openXReports - Unable to locate XML files
Plugin: openXDeliveryCacheStore - Unable to locate XML files
Plugin: openXMaxMindGeoIP - Unable to locate XML files
Plugin: openXInvocationTags - Unable to locate XML files
Plugin: openXDeliveryLog - Unable to locate XML files
Plugin: openXWorkflow - Unable to locate XML files
Plugin: openXVideoAds - Unable to locate XML files
Plugin: openXMarket - Unable to locate XML files
Plugin: IP2LocationGeotargetingAPI - Unable to locate XML files
Finished file-check for plugins
Starting file-check for plugins...
Plugin: openXBannerTypes - Unable to locate XML files
Plugin: openXDeliveryLimitations - Unable to locate XML files
Plugin: openX3rdPartyServers - Unable to locate XML files
Plugin: openXReports - Unable to locate XML files
Plugin: openXDeliveryCacheStore - Unable to locate XML files
Plugin: openXMaxMindGeoIP - Unable to locate XML files
Plugin: openXInvocationTags - Unable to locate XML files
Plugin: openXDeliveryLog - Unable to locate XML files
Plugin: openXWorkflow - Unable to locate XML files
Plugin: openXVideoAds - Unable to locate XML files
Plugin: openXMarket - Unable to locate XML files
Plugin: IP2LocationGeotargetingAPI - Unable to locate XML files
Finished file-check for plugins
MDB2 Error: connect failed
Starting file-check for plugins...
Plugin: openXBannerTypes - Unable to locate XML files
Plugin: openXDeliveryLimitations - Unable to locate XML files
Plugin: openX3rdPartyServers - Unable to locate XML files
Plugin: openXReports - Unable to locate XML files
Plugin: openXDeliveryCacheStore - Unable to locate XML files
Plugin: openXMaxMindGeoIP - Unable to locate XML files
Plugin: openXInvocationTags - Unable to locate XML files
Plugin: openXDeliveryLog - Unable to locate XML files
Plugin: openXWorkflow - Unable to locate XML files
Plugin: openXVideoAds - Unable to locate XML files
Plugin: openXMarket - Unable to locate XML files
Plugin: IP2LocationGeotargetingAPI - Unable to locate XML files
Finished file-check for plugins
Starting file-check for plugins...
Plugin: openXBannerTypes - Unable to locate XML files
Plugin: openXDeliveryLimitations - Unable to locate XML files
Plugin: openX3rdPartyServers - Unable to locate XML files
Plugin: openXReports - Unable to locate XML files
Plugin: openXDeliveryCacheStore - Unable to locate XML files
Plugin: openXMaxMindGeoIP - Unable to locate XML files
Plugin: openXInvocationTags - Unable to locate XML files
Plugin: openXDeliveryLog - Unable to locate XML files
Plugin: openXWorkflow - Unable to locate XML files
Plugin: openXVideoAds - Unable to locate XML files
Plugin: openXMarket - Unable to locate XML files
Plugin: IP2LocationGeotargetingAPI - Unable to locate XML files
Finished file-check for plugins

Share this post


Link to post
Share on other sites

Well, in my case, when using a cPanel based server, the absolute path was required.

Something like:

/home/cpanel_username/public_html/revive/

Of course just replace cpanel_username with your cPanel user account (username) and replace revive with the name of the directory of your Revive installation.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now



×