Jump to content

HTML5 Banner not working since update to 5.2.1 - Link broken


Recommended Posts

Hello, we were using a few HTML5 banners but as it seems, since updating to Revive 5.2.1 those are not working correctly any more. The banners still display fine, but the link on click is broken, this is an example link:

https://www.hanfjournal.de/openx/www/images/5d5132924a96e18d55a541ebe5fa2af0/https%3A%2F%2Fwww.hanfjournal.de%2Fopenx%2Fwww%2Fdelivery%2Fcl.php%3Fbannerid%3D251%26zoneid%3D0%26log%3Dno%26sig%3Ddb36aed1622db195420c0b9c1cbfa7b918d62b0d62f4e65b8bc1779544b44e31%26oadest%3Dhttps%3A%2F%2Fwww.hanfzart.de%2F

The actual destination is https://www.hanfzart.de/

How can we fix this?

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Is it possible that I am the only one having this problem? The effect is clear: The linked URL starts with the actual URL of the image itself then followed by the almost correct delivery URL, but encoded. Somehow the image URL is pushed in front of it.

 

Have the requirements changed for the HTML5 banner file? I am using a .ZIP file which was created with Google Web Designer. I can't see any other options in Revive to control the link behavior and the saved target link in banner settings is correct.

 

Link to comment
Share on other sites

PS: This is the clicktag script which Web Designer is using:

var clickTag = "{target URL}";
window.open((function(url, param, defVal) {
  var p = url.split('?');
  p = p.length < 2 ? "" : p[1];
  var vars = p.split("&");
  var res = defVal, v;
  for (var i = 0; i < vars.length; i++) {
    v = vars[i].split('=');
    if (v.length < 2 || v[0] !== param) {
        continue;
    }
    res = decodeURIComponent(v[1]);
    break;
  }
  return res;
})(window.location.href, "clickTag", clickTag));

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...

We finally got HTML5 banners working again with Revive. Unfortunately I cannot say what exactly the source of the problem was.

My colleague re-created the banners using the latest version of Google Web Designer where he specifically checked the click tag settings before exporting. Important is to use the "export" option of Web Designer, not the "save" option to create the final .zip file.

Also we have noticed that there might be problems with the click tag that depend on the browser or browser version. With Chrome based browsers there seem to be the least problems.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...