Jump to content
chrisA

update 4.2, a bug ?

Recommended Posts

Hi,

i'm trying to install the 4.2 update, and i have this problème on screen 3 when validated (Administrator Username, password...):

Is there a bug or a mistake from me ?

 

An error occurred while accessing the database

Due to a problem with the database Revive Adserver couldn't retrieve or store data. If this problem is reproducable it might be caused by a bug in Revive Adserver. Please report the following information to the creators of Revive Adserver. Also try to describe the actions that led to this error as clearly as possible.
 

Version:    Revive Adserver v4.2.0
PHP/DB: PHP 7.1.26 / Unknown 5.6.43-log
Page: /adserveur_new/www/admin/install.php
Error:  
Query:
INSERT INTO rv_users (contact_name , email_address , username , password , language , default_account_id , date_created , email_updated ) VALUES ('Administrator' , 'email...' , 'admi...' , 'b69390caf742f21...60b6b646f03' , 'fr' ,  10 , '2019-04-24 09:06:41' , '2019-04-24 09:06:41' ) 
$_POST:
Array
(
    [_qf__install-config-form] => 
    [action] => configuration
    [moreFieldsShown] => 0
    [previousPath] => /home/villagg/www/adserveur
    [adminName] => admin..
    [adminPassword] => ...
    [adminPassword2] => ...
    [adminEmail] => email
    [adminLanguage] => fr
    [prefsTimezone] => Europe/Paris
    [webpathAdmin] => ...
    [webpathDelivery] => ...
    [webpathImages] => ...
    [webpathDeliverySSL] => ...
    [webpathImagesSSL] => ...
    [storeWebDir] => ...
    [save] => Continue »
)
$_GET:
Empty

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
8 hours ago, chrisA said:

It's an upgrade of an existing installation.

Hello, Yesterday, I updated my installation of revive-adserver, from version 4.1.4 to version 4.2.0, after uploading the new files no update screen appeared, and I have not seen any error message or problem in the application, the only detail is the message in the update section (www/admin/updates-product.php):

He is currently using Revive Adserver v4.2.0 (warning: database is stamped as v4.1.4) running under Apache, PHP 7.1.14 and MySQL 5.6.41-84.1.

Sorry my english is bad.

Saludos :-) ...

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 4/24/2019 at 9:08 PM, chrisA said:

It's an upgrade of an existing installation.

Hi @chrisA,

No worries, thanks for confirming.

In that case, I would ask that you please double-check the upgrade instructions - it looks to me like you were maybe performing a clean install, but trying to do that into an existing database, instead of taking the required steps to get Revive Adserver to recognise that it's an upgrade, rather than a clean install.

HTH!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.




×
×
  • Create New...